We hebben hoge verwachtingen van onze hond en willen dat hij zich goed gedraagt in onze menselijke wereld. Echter, laten we niet vergeten dat hij ook gewoon hond moet kunnen zijn in zijn eigen wereld. Vanwege het taalverschil kan er miscommunicatie ontstaan, wat gedragsproblemen kan veroorzaken.

Bij gedragsproblemen bij je hond is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen in plaats van alleen de symptomen te behandelen. Het gedrag kan namelijk ook voortkomen uit lichamelijke ongemakken. Onderzoek heeft aangetoond dat 68% van de problemen te wijten is aan fysieke ongemakken, die eerst moeten worden uitgesloten. Dit kan zowel door een dierenarts als door een dierenfysiotherapeut of osteopaat worden onderzocht. als pijn uitgesloten is gaan we op zoek naar de oorzaak van het probleem en kijken we hoe we dit kunnen oplossen. Hoewel het verleidelijk is om snel een oplossing te zoeken, leidt dit op de lange termijn vaak niet tot een duurzame oplossing. Neem dus de tijd om het probleem goed aan te pakken. Ik werk individueel omdat ik geloof dat elke hond uniek is en een op maat gemaakt behandelplan nodig heeft.

 

Ik kan je helpen met zaken zoals deze.

spanning bij de hond

angstig/onzekerheid bij de hond

onnodig veel blaffen

trekken aan de lijn

uitvallen naar andere honden.

Voortdurend achtervolgd worden, geen rust kunnen vinden.

overenthousiast bij visite

 

Ik zal je een vragenlijst sturen die je kunt invullen en naar mij kunt terugsturen. Zo kan ik alvast een beeld krijgen van de hond, de thuisomgeving en de problemen. Vervolgens zullen we een intakegesprek hebben en bespreken wat het probleem is en waar je aan wilt werken.

Een intakegesprek kost 65 euro. Tijdens dit gesprek bespreken we het probleem en geef ik advies over mogelijke veranderingen om het probleem op te lossen.

Je kunt ook kiezen voor een traject van 3 lessen, zodat we dieper kunnen ingaan op het probleem en ik je meer tools kan geven om het probleem aan te pakken. Met dit traject ontvang je een korting van 15,- en betaal je slechts 180,- in plaats van 195,-.